Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

Αλεξίσφαιρες Ευαισθησίες

Πριν από ένα χρόνο περίπου, σκοτώνεται στο Βύρωνα ένας περαστικός, ο Αλβανός Ν. Todi από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια «συμπλοκής» όπως πολύ διακριτικά ονομάζονται οι ένοπλες επιθέσεις των ένστολων. Το γεγονός χαρακτηρίζεται από την αστυνομία ως «επιτυχημένη επιχείρηση» (μόνο ένας νεκρός -ο περαστικός- και τρεις τραυματίες). Με αφορμή αυτό, ο τότε υπουργός «προστασίας του πολίτη» δημιουργεί την ομάδα Δίας, η οποία από τότε περιπολεί στους δρόμους για να μας προσέχει από τέτοια «ατυχή» περιστατικά (!).

Ένα χρόνο μετά, πάλι κατά τη διάρκεια «συμπλοκής», σκοτώνονται δύο μέλη της ομάδας –όχι περαστικοί αλλά άμεσα εμπλεκόμενοι, εν ώρα υπηρεσίας (γιατί ως γνωστόν οι μπάτσοι δεν εργάζονται αλλά υπηρετούν) αφού ως υπηρεσία εκλαμβάνεται από το κράτος το μισθοφορικό 8ωρό τους.


Το ελληνικό κράτος, οι εφημερίδες, οι τηλεοράσεις αλλά και πολίτες, κλαίνε και οδύρονται για τον «άδικο» χαμό των παιδιών. Των παιδιών που συνειδητά επέλεξαν να σκοτώνουν και να σκοτώνονται φυλάσσοντας τις ιδιοκτησίες των αφεντικών τους. Των ραβδούχων που πάντα αποτελούσαν το «εύψυχο» και πειθήνιο αναλώσιμο υλικό προς διαφύλαξη των συμφερόντων της κυριαρχίας στρεφόμενο συνειδητά εναντίον της κοινωνίας. Μήπως αυτή τη φορά δεν ήταν η δουλειά τους; Σε αντίθεση, έρχεται το γεγονός της δολοφονίας του ανασφάλιστου Αιγυπτίου που σκοτώθηκε καθαρίζοντας κυριακάτικα τα τζάμια του υπουργείου εργασίας πριν από λίγους μήνες.

Μίλησε κανείς γι αυτήν την απώλεια; Ή μήπως ασχολήθηκε κανείς για την άλλη απώλεια στο Βύρωνα; Όχι μόνο δεν μίλησε και ούτε ασχολήθηκε κάποιος αλλά αντίθετα κράτος και αφεντικά έχουν το θράσος και μετονομάζουν μια δολοφονία σε «εργατικό ατύχημα» και τη «θάβουν», μιαν άλλη δολοφονία σε παράπλευρη απώλεια, θάβοντάς την και αυτήν, όπως πολύ καλά (συνηθίζουν) ξέρουν να κάνουν, και βέβαια -για να ολοκληρωθεί η πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας- ένα «εργατικό» ατύχημα σε άδικο χαμό και γεγονός υψίστης σημασίας. .

Κάποιων βέβαια ο πόνος (φόβος) δεν έμεινε στα μοιρολόγια. Όπως λέει και ο «σοφός» ελληνικός λαός «ο παπάς βλογάει πρώτα τα δικά του γένια», έτσι με τη σειρά τους, μετά από αυτό που συνέβη, ο Καρατζαφέρης και η Eurobank, μην αντέχοντας άλλο να ζουν στην «ανασφάλεια» για το ποιός θα φυλάει τις περιουσίες τους, δώρισαν στα «σκυλιά» τους, αλεξίσφαιρα γιλέκα. Η πράξη αυτή κρίθηκε άξια μίμησης έτσι ώστε η αστυνομία να συνεχίσει να κάνει το έργο (;) της και να είναι «στο πλευρό των πολιτών»...

Σημείωση: ο συνολικός αριθμός των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων-δολοφονιών κατά το 2010 ανέρχεται σε 80, 113 το 2009 και 142 το 2008, περίπου 10 νεκροί το μήνα δηλαδή!