Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

Για τις κουκούλες της δημοκρατίας

Άλλος ένας συλληφθέντας έρχεται να προστεθεί στη λίστα όσων διώκονται με τον γνωστό κουκουλονόμο. Τι κι αν οι ίδιοι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ τον καταγγέλλουν ως αναχρονιστικό και προαναγγέλλουν εδώ και 1,5 χρόνο την κατάργησή του; Τι κι αν οι ίδιοι οι μπάτσοι αμφισβητούν την λειτουργικότητά του; Η δημοκρατία έχει τον τρόπο της να εκδικείται όσους μπλέκονται στα πόδια της.
Το Σάββατο 5/2 το βράδυ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Εξαρχείων συναυλία αλληλεγγύης στους Ιρανούς και Παλαιστίνιους πρόσφυγες που βρίσκονται στο Πολυτεχνείο αλλά και στους 300 μετανάστες που πραγματοποιούν απεργία πείνας.
Η εκδήλωση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Πολυτεχνείο, το οποίο όμως παρέμενε αποκλεισμένο από το μεσημέρι από τους μπάτσους. Έτσι η πραγματοποίησή της μεταφέρθηκε στην πλ. Εξαρχείων.
Και βέβαια η συναυλία δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την ευγενική παρουσία των ΜΑΤ. Παρουσία η οποία δεν γινόταν να μην πυροδοτήσει ένταση. Από εκεί και πέρα ακολούθησε πογκρόμ από τους μπάτσους, συνοδευόμενο από πολλά χημικά. Η όλη τους επιχείρηση κατέληξε στον ξυλοδαρμό και τη σύλληψη ενός συντρόφου.

Μετά τους 15 από τους 22 συλληφθέντες της φετινής πορείας του Πολυτεχνείου, τους 28 από τους 45 συλληφθέντες της πορείας για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο που έγινε στις 6/12, τον 1 από τους 8 συλληφθέντες της απεργίας στις 15/12 και όσους άλλους που πιθανά αγνοούμε, μια ακόμα σύλληψη έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των διωχθέντων υπό το καθεστώς του σύγχρονου ιδιώνυμου της δημοκρατίας.
Ο σύντροφος πέρασε  από ανακριτή και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη 9/2.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων
Τετάρτη 9/2, 9.30 π.μ.